Hoe Join the Pipe werkt aan schoon drinkwater voor mensen in nood

Join the Pipe is een organisatie die zich inzet in het voorzien van schoon drinkwater voor mensen in nood. De organisatie is opgericht in 2008, met de missie het veilig, schoon drinkwater te brengen naar gemeenschappen in nood en waterinfrastructuur in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Drie Pijlers

De organisatie van Join the Pipe werkt aan toegang tot schoon drinkwater op drie manieren. Ten eerste werken ze samen met overheden, lokale organisaties en bedrijven om langetermijnoplossingen te creëren voor toegang tot water in gemeenschappen over de hele wereld. Ze installeren duurzame handpompen op het platteland (BluePump) en delen waterflessen uit voor betere hygiëne of om water naar school te brengen. Ten tweede bieden ze directe toegang tot schoon en veilig water door het installeren van waterfiltersystemen in scholen en gezondheidsklinieken. Het concept 'A Water Kiosk at School', is een kiosk die leden van plattelandsgemeenschappen in Afrika helpt om efficiënt aan veilig drinkwater te komen, biedt zakelijke kennis aan de jeugd en zorgt voor minder schooluitval.

 

 

City_Water_04SmE9i34Y52Cxv

 

 Collage_Join_the_pipe

 

Tot slot zet Join the Pipe zich in voor campagnes en bewustmakingsinitiatieven om de boodschap over het belang van schoon drinkwater te verspreiden. De City Clean-Up in Nairobi is een voorbeeld van een van hun initiatieven. Om de plasticproblemen op te lossen beginnen ze bij de bron, in grote steden in Afrika en Azië, waar de kwaliteit van de watervoorziening onbetrouwbaar is en de verwerking en inzameling van plastic afval inefficiënt is. Kinderen drinken vaak water uit goedkope plastic zakjes, die samen met alle andere plastic verpakkingen op straat en in de rivieren
terechtkomen. Deze dichtbevolkte Keniaanse stad heeft een enorm plastic probleem. Samen met schoolkinderen maakt
Join the Pipe een gebied schoon, geven voorlichting over het gevaar van plastic afval in het milieu en delen herbruikbare flessen uit om uit te drinken voor betere sanitaire voorzieningen en minder plastic afval.

 

 

Wereldwijd Schoon Drinkwater

Join the Pipe richt zich op gebieden in de wereld waar de behoefte aan schoon drinkwater het grootst is. De organisatie werkt in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Naast het verschaffen van toegang tot schoon drinkwater werkt Join the Pipe ook aan voorlichting over het belang van hygiëne, sanitaire voorzieningen en waterveiligheid. Een van de belangrijkste doelen van de organisatie is het creëren van een betaalbare, duurzame manier voor mensen om toegang te krijgen tot schoon drinkwater. Daartoe hebben ze een aantal innovatieve initiatieven ontwikkeld, zoals hun "pay-as-you-drink"-model, waarmee mensen tegen lagere kosten water kunnen kopen bij een plaatselijke leverancier. Dit model is succesvol gebleken bij het verschaffen van toegang tot schoon water in gebieden waar die toegang beperkt of onbestaand is.

Join the Pipe werkt ook aan het bevorderen van waterbehoud en het creëren van een wereldwijde watercultuur. De organisatie werkt samen met lokale partners om bewustwordingscampagnes op te zetten en het gebruik van duurzame waterpraktijken te bevorderen. 

Join the Pipe relatiegeschenken

Door hun innovatieve initiatieven helpt Join the Pipe toegang tot schoon water te creëren en de gezondheid van gemeenschappen over de hele wereld te verbeteren. Ook u kunt een bijdrage leveren aan hun doel, door te investeren in Drinkflessen van Join The Pipe. Greenconcept biedt een aantal modellen aan, die te bewerken zijn met uw eigen logo. Zo maakt u een impact bij zowel uw klanten of relaties, maar ook op het mileu en degenen die in watersnood zijn. De drinkflessen van Join the Pipe zijn te bewerken met uw eigen logo, volgens tampondruk om uw eigen draai te geven aan deze drinkflessen.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.

Verwante artikelen