Wat is suikerriet plastic?

Op zoek naar een uniek en duurzaam geschenk? Ga voor producten
gemaakt van suikerrietplant afval.

 

Waarom suikerriet plastic?

Suikerrietplastic is moleculair identiek aan standaard plastic op oliebasis. Hierdoor is het een geweldige duurzame oplossing die niet ten koste gaat van de productkwaliteit. Een van de grote voordelen van suikerrietplastic is dat bij de teelt van de grondstof (suikerriet) kooldioxide aan de atmosfeer wordt onttrokken, wat een aanzienlijke winst voor het milieu oplevert.

 

 

Hoe werkt het?
Proces

Suikerriet onttrekt CO2 aan het milieu terwijl het groeit. Volgens sommige bronnen verwijdert elke kilogram geproduceerd suikerrietplastic zelfs 3,09 kg CO2 uit de lucht! Waar de meeste koolstofvasthoudende materialen (zoals hout) deze koolstof vrijgeven bij verbranding, wordt suikerrietplastic gerecycleerd, waardoor de vastgelegde koolstof niet opnieuw in de atmosfeer terechtkomt. Hoe meer suikerriet er wordt geproduceerd, hoe meer koolstof er dus uit de atmosfeer wordt gehaald en opgeslagen.

Ten tweede: wanneer de suikerriet plant geoogst is, blijven de wortels zitten en kan de plant opnieuw groeien. Een suikerrietplant kan wel tot 10 jaar mee en daarnaast is de suikerriet plant beter bestand tegen ziekten en droogte dan andere gewassen. Er zijn dus minder middelen nodig om de plant in leven te houden.

Nadat het sap van de suikerrietplant uit de stengels wordt geperst en het suiker eruit wordt gekristalliseerd blijft een restant over. Dit residu wordt gebruikt om Bio-Based plastic te maken, wat kan worden gebruikt om verschillende producten te maken, zoals bijvoorbeeld flessen en bekers. Een zeer milieuvriendelijke keuze dus!

Suikkerriet relatiegeschenken met opdruk

Straal duurzaamheid uit! Items gemaakt van suikerriet zijn perfect te bedrukken met jouw logo of een creatief
design. Wij bieden verschillende producten aan die gemaakt zijn van suikerriet plastic. Bekijk onder dit blogartikel
een selectie van deze producten, die allemaal te personaliseren zijn met uw eigen logo!

 

 

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.