Waarom is bamboe duurzaam?

Bamboe: een hype of een werkelijk vernieuwend materiaal dat impact heeft op het mileu? Wij geven graag antwoord op deze vraag en geven u uitleg over wat bamboe een perfect duurzaam relatiegeschenk maakt.

 

Waarom is bamboe duurzaam?

Bamboeproducten worden om een aantal redenen als duurzaam beschouwd. Bamboe is een snelgroeiende plant waarvoor geen pesticiden of kunstmest nodig is om te gedijen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor andere materialen.

Daarnaast is bamboe erg sterk en duurzaam, waardoor bamboe producten lang mee kunnen gaan en minder vaak vervangen hoeven te worden dan andere producten. Dit vermindert de noodzaak van frequente productie en verwijdering, wat schadelijk kan zijn voor het milieu. Relatiegeschenken die van bamboe gemaakt worden zijn ook biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken en niet bijdragen aan het groeiende probleem van afval op stortplaatsen.

Over het algemeen worden bamboeproducten als duurzaam beschouwd omdat ze op een milieuvriendelijke manier worden geteeld en geproduceerd en een lange levensduur hebben.

bamboo-harvesting-pole-bundles

Bamboe relatiegeschenken met logo

Bamboe relatiegeschenken kunnen we voorzien met uw eigen logo. Een mooi resultaat wordt bereikt met een lasergravure. Lasergraveren kan worden toegepast op producten gemaakt van organische materialen zoals hout, glas en rubber en bamboe. Met lasergraveren is het resultaat van een tekst of logo nauwkeurig, permanent en luxueus.

Een digitaal logo wordt naar de lasermachine gestuurd. Met een fiber laser (harde laser: meestal gebruikt voor het graveren/markeren van metalen of harde voorwerpen) of een CO2 laser (zachte laser: meestal gebruikt voor het graveren/markeren van organische materialen) wordt de toplaag van het materiaal 'weggebrand'. Het logo wordt vervolgens zichtbaar. Doordat er natuurlijke materialen worden gebruikt, kunnen de kleur per item en de uitkomst van de lasergravering variëren. Lasergravure is duurzaam omdat er niet met inkt gedrukt wordt. Ideaal dus voor een bamboe relatiegeschenk. Bekijk aan de onderkant van dit artikel een kleine greep uit onze collectie.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.