Nieuw bij Greenconcept: Chocolatemakers!

Sinds 2019 produceren Enver en Rodney op duurzame wijze volledig solar-powered en emissie-vrij chocolade in hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. Lees hier verder en bestel hun chocolade bij Greenconcept.nl!

Missie

De Chocolatemakers willen de heerlijkste chocolade maken, dat nooit ten koste gaat van mens of natuur. Dit betekent pure biologische en goed betaalde boeren. Hun missie luidt dan ook als volgt:
"Perfecte smaak dankzij een duurzame cacaoketen”
Wat blijkt? De idealen van de chocolatemakers dragen bij aan een betere smaak,
want de chocolade is heerlijk!

chocolatemakers2

 

Duurzaam produceren

De fabriek van de chocolatemakers is een eerste belangrijk stap in het productieproces: het levert de (zonne)energie die gebruikt wordt voor het maken van de chocolade. Hierdoor hebben ze over het afgelopen jaar 35.000 kg CO2 bespaard. Daarnaast proberen ze op verschillende andere manieren duurzaam te fabriceren:

  • Verpakkingen van volledig composteerbaar materiaal.
  • Er gaat geen afval of energie verloren in de fabriek.
  • Fairtransport: een deel van de chocolade komt met een zeilschip naar Nederland.

De Chocolatemakers hebben daarnaast als doel om ook de CO2 footprint in transport en productie terug te brengen naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade. Om de laatste stap te kunnen zetten, onderzoeken ze of het overschot aan zonne-energie kunnen omzetten in waterstof, zodat hun cacaobrander hier op kan werken. In het transport hebben ze al stappen genomen, door in Amsterdam te bezorgen met elektrische bakfietsen van Foodlogica.

 

Per zeilboot51112840902_9bd7a290c7_o-768x512

De chocolatemakers halen hun cacaobonen uit vier verschillende origines: Congo, Peru, Colombia en uit de Dominicaanse Republiek. Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres cacao brengen naar hun fabriek. De cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek en Colombia reizen helemaal op windkracht (zonder CO2 uitstoot!) in 4 maanden met het zeilschip de Tres Hombres naar Amsterdam. Een unieke en "oldschool" manier van transport die je niet zou verwachten in deze moderne wereld!

 

Bestel chocolatemakers chocolade

U mag natuurlijk zelf een smaak of smaken kiezen, maar wij hebben bij Greenconcept gekozen voor de Gorilla bar melk 37% en/of Gorilla bar puur 68%. De reep weegt 80 gram en is verpakt in vetvrij papier en bedrukt met bio-inkt. De repen zijn 12 maanden houdbaar, als u het zo lang volhoudt zonder ze op te eten. 100% glutenvrij en 100% bio chocolade.
Wij bieden deze chocoladerepen bij Greenconcept aab  inclusief full colour wikkel met uw eigen ontwerp. Om de bestaande repen maken we een mooie wikkel waar je een eigen logo, tekst en boodschap kunt delen met de ontvangers.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.