Geschenken en het milieu: Life Cycle Assessment

Een levenscyclusanalyse (LCA) is een milieubeoordelingsinstrument dat de milieueffecten van een product of dienst over de gehele levenscyclus meet. LCA's worden vaak gebruikt om de duurzaamheid van producten en diensten te beoordelen en om de milieueffecten van verschillende opties te vergelijken.

Geschenken en het milieu

We ontvangen allemaal graag cadeaus, maar heeft u ooit nagedacht over de milieueffecten van de cadeaus die u geeft? De meesten van ons doen dat niet, maar het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de levenscyclus van een product - van de herkomst van de materialen, tot de productie, het gebruik en het uiteindelijke weggooien ervan. Wanneer we cadeaus geven, denken we vaak niet na over de milieueffecten van het product. Maar de waarheid is dat onze geschenken een aanzienlijke impact kunnen hebben op het milieu, afhankelijk van waarvan ze zijn gemaakt en hoe ze worden gebruikt.

Levenscyclusanalyse (LCA)

Een levenscyclusanalyse (LCA) is een instrument waarmee de milieueffecten van een product of dienst gedurende de hele levenscyclus kunnen worden gemeten. Dit is onder te verdelen in de volgende 5 fasen:

Materialen & Productie
De gegevens in deze fase zijn een combinatie van de winning van de grondstoffen, de transformatie en de productie van goederen.

Verpakking
De gegevens in deze fase zijn de individuele artikelverpakkingen op basis van de primaire verpakkingscomponenten (dit is meestal een geschenkdoos, soms een polyzak, of beide).

Vervoer
De gegevens in deze fase zijn gebaseerd op onze standaardmethode voor het vervoer van goederen; van het land van productie naar ons magazijn.

Verbruik
De gegevens in deze fase zijn een combinatie van de productie van componenten en het verwachte verbruik tijdens de "gebruiksfase"

Einde levensduur
De gegevens in deze fase zijn een combinatie van de behandeling/verwijdering van het product, de verpakking en componenten aan het einde van de levensduur.

 

Minder impact

Wij hebben de ambitie om onze voetafdruk te verkleinen door meer traceerbare gerecycleerde inhoud in onze producten te gebruiken. Ons doel is dat onze productcollectie binnen 10 jaar bijna volledig bestaat uit producten met een lagere impact. Dit doen we bijvoorbeeld door te kiezen voor gerecyclede materialen, producten te selecteren met een lagere CO2-voetafdruk en producten te verkopen die enkel gemaakt zijn in Europa. Bezoek onze online shop voor alle producten!

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen.